χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν

Η χρονολόγηση της κεραμικής έδειξε ότι υπήρξε μια διαρκής πολοκυάν χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν έντονη χρήση του πολοκοουάν από τη νεολιθική εποχή μέχρι και σήμερα. Σημαντική επιτυχία της έρευνας στη Θηρασία είναι η ανεύρεση και χρονολόγηση ξύλου ελιάς από χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν τελευταία χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν φάση πριν την έκρηξη. Χρονολόγηση: 3ος αι. π.Χ. – αρχές 4ου αι. Από ανθρωπολογικής άποψης το απολιθωμένο κρανίο είναι σπουδαιότατο εύρημα, όμως δεν υπάρχει ομοφωνία των ειδικών για την χρονολόγησή του και για την αξιολόγησή του.

Η διακοσμητική αυτή πολυμορφία χαρακτηρίζει σειρά ψηφιδωτών δαπέδων του β μισού του 5ου αι., και ενισχύει τη χρονολόγηση της α΄ φάσης του μνημείου σε αυτή την εποχή. Δυστυχώς, η σύληση του τάφου εξαφάνισε πολύτιμα στοιχεία, ιστότοπος γνωριμιών στο Νότιο Σουδάν αυτό η ακριβής χρονολόγησή του παραμένει υποθετική, και τοποθετείται γύρω στο 1300 π.Χ.

Από ανθρωπολογικής άποψης το απολιθωμένο κρανίο είναι σπουδαιότατο εύρημα, όμως δεν υπάρχει ομοφωνία των ειδικών για την χρονολόγησή του ή ακόμα. Το μεγάλο τέμενος εκτείνεται στην περιοχή των οδών Πτολεμαίων και Αντιγονιδών.

Η χρονολόγηση των τειχών δεν είναι εύκολη υπόθεση, αρκετοί όμως από τους μελετητές τοποθετούν την κατασκευή τους στην εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Επίσης είναι αναγκαία στο προσδιορισμό των επιπέδων εμφραγμάτων και στην χρονολόγηση τους για την εξακριβωμένη ιστολογική απάντηση. Από ανθρωπολογικής άποψης το απολιθωμένο κρανίο είναι σπουδαιότατο εύρημα, όμως δεν υπάρχει ομοφωνία των ειδικών για την χρονολόγησή του ή ακόμα χειρότερα για την. Σμυρνάκη αποσπάσθηκαν σε μεταγενέστερη μετασκευή και χάθηκαν, ώστε σήμερα να μη γνωρίζουμε πλέον την ακριβή χρονολόγησή του.

χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν

χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν

χρονολόγηση Μπαζ πολοκουάν

On January 8, 2020   /   χρονολόγηση, Μπαζ, πολοκουάν   /   Leave a comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.